Новини

27.03.2024,

XXV-та годишна конференция на ЕкоЕнергия ще се проведе на 23–24 април 2024 г.

Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинска мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Община Габрово организират XXVI годишна конференция на Мрежата, която ще се проведе в периода 23–24 април 2024 г., кк Чифлика, хотел Алфа Ризорт Палас и онлайн.

Темата на първия ден е „Възможности пред местните власти за реализиране на проекти за устойчива енергия“, с фокус върху текущи програми за финансова подкрепа, свързани с изпълнението на общински проекти за енергийна ефективност, обновяване на многофамилни сгради,  енергия от ВЕИ за домакинствата и общините. Участниците ще имат възможност да се запознаят и с актуална информация относно последните изменения в Европейското законодателство по въпроси, свързани с енергия и климат, както и с възможности за кандидатстване по европейски програми за международно сътрудничество. В рамките на програмата ще се състои и представяне на победителите от конкурса на ЕкоЕнергия: общините Етрополе, Банско и Крушари, последвано от официална церемония по награждаване.

Малко преди края на деня, от 17:00 ч., ще се проведе и редовното Общо събрание на ОМЕЕ ЕкоЕнергия. 
На 24 април програмата продължава със заключителната конференция по проект BeSMART „Бъдещето на финансовите инструменти за устойчива енергия“.

В събитието участие ще вземат представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Световна банка, Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници (ФЕЕВИ), Национален доверителен ЕкоФонд, Фонд ФЛАГ, както и представители на публичните и местни органи, браншовите организации, асоциации и сдружения, и граждани с интереси в сферата на устойчивата енергия.

Предварителна програма за двата дни е достъпна тук.

Линк към регистрационната форма (обща за двете събития): https://forms.gle/GhGLCRywAUPzzd7M9