Новини

12.04.2024,

Честита годишнина на Димитър Дуков!

В днешния ден отбелязваме 70-тата годишнина на Димитър Дуков - най-дълго служилият и успешен директор на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници, човекът, който преведе Фонда през всички изпитания и преодоля конкуренцията на неизброимите грантови прогами, за да го утвърди като един от най-успешните специализирани финансови механизми в цяла източна Европа. 

Пожелаваме му много здраве и семейно щастие! 

Димитър Дуков е изпълнителен директор на Българския фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници от 2008 до 2021 г. От 1998 г. работи като старши координатор проекти в Център за енергийна ефективност ЕнЕфект, България. 
Преди работата си в ЕнЕфект, Димитър Дуков има богат опит в областта на чуждестранните инвестиции като ръководител на отдел „Инвестиционна политика“ в Българската агенция за чуждестранни инвестиции. 
Притежава магистърска степен по икономика и управление на индустрията от Университета за национално и световно стопанство в София; успешно завършва авторитетни програми за следдипломно обучени като програмата за обучение по икономика на околната среда на US EPA, международен курс за обучение по макроикономика за източноевропейски страни на Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) в Токио, Япония, и Международен курс за обучение "Общинско енергийно планиране и процес ENCON" на UNDP-ENSI-Norway Energy Saving.