Новини

11.06.2024,

Трето издание на дискусионния форум „Кметовете говорят“ през юли в Габрово

Енергийни агенции и центрове заедно с местни власти обсъждат подходи, начини и мерки за справяне с проблемите, породени от промяната в климата.

За трета поредна година Габрово ще домакинства дискусионния форум „Кметовете говорят“, който се завръща в разширен формат и ще се проведе в рамките на конференцията „Да обединим усилия в борбата с климатичните промени“. Събитието се организира от Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, ЕкоЕнергия, съвместно с редица български енергийни агенции и центрове, с любезната подкрепа на Община Габрово, и ще се проведе на 3 и 4 юли 2024 г.

На фокус ще бъдат ключови въпроси, свързани с устойчивата енергия и ролята на местните власти в този процес. Програмата предвижда представяне на мерките в ИНПЕК като възможност за развитие на местни бизнес модели, като темата ще бъде свързана с новия финансов инструмент на Фонд ФЛАГ "FLAG FICET", носочен към българските общини. Ще бъдат представени и конкретни технологични решения за топлопреносни и електропреносни мрежи, фотоволтаични и термопомпени инсталации, интелигентно управление на сгради, мониторинг и контрол на потреблението.

Двудневното събитие ще обърне внимание и на темата за борбата с климатичните промени чрез модели за услуги на общинския енергиен мениджър, концепции за нулевоенергийни градски райони и добри практики за сформиране на енергийни общности, насърчаване на ВЕИ и овластяване на гражданските общности.

През втория ден в последователни панели ще се разгледа и ролята на интегрираните услуги за енергийно обновяване на жилищни сгради, подходите за борба с енергийната бедност, обученията за енергийна ефективност и ВЕИ, както и иновативните инструменти за енергийна ефективност в сгради.

Допълнителна информация ще бъде разпространена своевременно, като можете да следите и страниците на ЕкоЕнергия и ЕнЕфект във Фейсбук.

Регистрационна форма: https://forms.gle/ERTDb8SXGytzf1sC8 

Програмата вижте тук.