Новини

Санират 12 ДКЦ по проект за енергийна ефективност (+видео)

04.05.2017,
Проект за енергийна ефективност започва общинският Диагностично-консултативен център 12 в ж.к. "Люлин". Поликлиниката е първата, която започва изпълнението на проект, с който да подобри своята енергийна ефективност. Благодарение на проекта сградата ще бъде санирана и ще бъде подновена и отоплителната й система.

Сградата на 12 ДКЦ в "Люлин" ще бъде санирана и с подменена дограма. В четвъртък в сградата на столична община директорът на 12 ДКЦ д-р Васил Василев и изпълнителният директор на "Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници" - Димитър Дуков в присъствието на заместник-кмета на София Дончо Барбалов подписаха договора за ремонт на лечебното заведение. Столична община е предоставила и 200 хил. лв. за ремонт на покрива на поликлиниката.

Това е втори спечелен проект за поликлиниката в Люлин. През миналата година тя спечели финансиране по Фонда за градско развитие на София, инициативата "Джесика", с което ръководството на поликлиниката е закупило нова медицинска апаратура.

Очаква се ремонтът на поликлиниката да започне в близките няколко дни. Според ръководителите на проекта в края на ноември поликлиниката ще бъде променена и ще да придобие един по-европейски вид.


Видео - http://www.tvevropa.com/public/files/videos/data/tvevropa/www/ext/public/files/news/2017_05_04/202180/video.flv


Източник: Телевизия Европа