Новини

Национален конкурс "Сграда на годината" ще покаже най-добрите реализирани проекти за 2018 година

26.11.2018,
Десетки новопостроени и реновирани сгради, завършени в рамките на 2018 г. в цялата страна, участват в националния конкурс "Сграда на годината" 2018.

От 2002 г. платформата "Сграда на годината" прави ежегоден преглед на най-добрите реализации - сгради в България. Жури, съставено от представители от ресорните институции, бизнеса, културата, академичните и професионални общности, определя носителите на авторитетната награда.

Конкурсът се провежда под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а партньори са браншовите организации в областите на проектирането и строителството. Медиен партньор на събитието е БНТ, а церемонията по награждаването ще се излъчи по БНТ1.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония и гала вечеря на 13 декември 2018 г. Председател на журито е Деница Николова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Проектите са разделени в 16 категории.
Тази година, освен в традиционно силните категории за жилищни и офисни сгради, силни и голям на брой кандидатури се регистрират и в категориите със изразено социално значение като "Сгради с елемент на "зелена" архитектура", болниците и училищата. Индустриалните и логистичните сгради, както и сгради архитектурни паментници за поредна година също формират силни категирии с участия от цялата страна.

Ето и всички 16 категории тази година:

"Сгради образование",

"Производствени сгради",

"Офис сгради",

"Логистични и спедиторски комплекси",

"Авиационна и летищна инфраструктура",

"Хотели и ваканционни комплекси",

"Сгради здравеопазване",

"Корпоративни сгради",

"Жилищни сгради до 10 000 кв. м. РЗП",

Жилищни сгради от 10 000 кв. м. до 20 000 кв. м. РЗП",

"Жилищни сгради над 20 000 кв. м. РЗП",

Жилищни комплекси от многофамилни сгради",

"Търговски сгради",

"Сгради спорт",

Сгради култура и паметници на културата" и

"Сгради с елементи на "зелена" архитектура".

Разгледайте сградите ТУК http://buildingoftheyear.bg/bg/buildings