Екип

Ралица Йорданова

Ралица Йорданова

Архитект

Арх. Йорданова има магистърска степен от Политехнически университет в Милано със специалност Устойчива архитектура и ландшафтен дизайн, както и бакалавърска степен от VIA University College, Дания, със специализация нискоенергийни сгради.
С ключовото участие на арх. Йорданова през 2017 г. бе открит Учебно-демонстрационен център за нискоенергийни сгради в УАСГ, София, като част от проекта Train-to-nZEB. Ралица също е участва в проектите Build Up Skills, Fit-to-nZEB и nZEB Roadshow.
Тя има опит в областта на сгради с почти нулево потребление на енергия (nZEB), зеленото и устойчиво строителство, както и в градското планиране и проектирането на високи сгради.
Арх. Йорданова е лектор в рамките на курсовете на Институт Пасивна къща, провеждани в България от 2017 г. Участвала е като част от екипа на магистърската програма Енергийна ефективност в строителството в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, България. В момента тя е активен лектор на семинари и събития на nZEB, вариращи от лекции за професионалисти до провеждане на занятия за ученици.
Нейн проект е публикуван и в книгата на д-р Греъм Кернс „Жилищата на бъдещето: Алтернативни подходи за бъдещето“.