News

21.03.2023,

Дни на нулевоенергийните сгради на Архитектурно-строителна седмица

Архитектурно-строителна седмица продължава да се развива и надгражда предишните издания, като през 2020 г. се утвърди като най-мащабното бизнес и професионално изложение в строителния сектор.

От 29 март до 1 април 2023 г. изложението ще събере на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти.

Архитектурно-строителна седмица предоставя възможности за осъществяване на бизнес контакти, делови преговори и дискусии за новостите при продуктите, машините и технологиите в архитектурно-строителния сектор.

Акцентите през 2023 г.:

През 2023 г. на 19 000 кв. м площ в шест изложбени зали и външни площи се представят продукти и услуги, които обхващат целия строителен процес, от проектирането през различните етапи на строителство до пълното завършване на обекта – оборудването с всички необходими системи ОВИК, ВИК, сградна автоматизация и интериорни решения и обзавеждане.

  • В зала 4 ще се проведе GREEN ENERGY – изложение за иновативни технологии в сферата на енергийната ефективност, възобновяемата енергия, управление на отпадъци и рециклиране, интелигентни градове.
  • За втора поредна година заедно с Архитектурно-строителна седмица ще се проведе АТЕСТ ЕКСПО - изложение за едрогабаритна строителна техника.
  • В зала 1 ви очаква и специализираното изложение за мебели, интериор и обзавеждане Експомебел.

Нашият щанд, посветен на строителството на нулевоенергийни сгради, можете да откриете в зала 4, щанд Д.8, където ще представим и завършената нулевоенергийна каравана, която се осъществи в рамките на т.нар. Дни на нулевоенергийните сгради – част от серията местни инициативи, които стартираха през септември 2021 г. в градовете Пазарджик и Смолян, а през 2022 г. в София, Бургас и Габрово.

В рамките на изложението, на 29 март 2023г.,  в зала „Витоша“ в Интер Експо Център, от 14:00ч. ще се състои и конференция, организирана от КСБ, под наслов „Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“. 

В петък, 31 март, съвместно с БАИС организираме учебен курс за проектанти и строителни специалисти на тема „Можем ли да строим нулевоенергийни сгради?“. Място: Интер Експо Център – София, Колективен щанд на БАИС – зала 3, щанд Е7, 10:30– 13:00 ч.
Програмата за обучението е достъпна тук.
Линк за регистрация: https://forms.gle/ymLKe1fwQZkhX5C99 

През съботния ден от изложението, на 1 април, Коалиция "Да обновим България"(Renovate Bulgaria), партньор на Renovate Europe, с подкрепата на Център за енергийна ефективност София, организираме среща с представители на етажната собственост за  дискусия на тема "Енергийно ефективно обновяване на многофамилни жилищни сгради. Задачите на етажната собственост -мисия (не)възможна".
От 10:30–12:30ч. в дискусията ще участват експерти и представители на организации, с експертиза и опит в процеса на обновяване за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

За допълнителна информация следете страниците на Renovate Bulgaria, ЦЕЕ ЕнЕфект  и ЕкоЕнергия в социалните мрежи.

Повече за Архитектурно- строителната седмица можете да откриете тук: https://buildingweek.bg/index.php/bg/visitors/accomp-program, както и на страницата на събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/DbS366IO