News

16.02.2024,

Онлайн семинари посветени на сертификатите за енергийни характеристики

Сертификатите за енергийни характеристики (EPCs) играят все по-голяма роля в европейското законодателството за енергийна ефективност на сградите. Понастоящем те се преработват в подкрепа на постигането на по-предизвикателните въглеродни цели на ЕС - оттук и концепцията за EPCs от "следващо поколение", които да използват нови показатели и индикатори в различни сфери. 

Ролята на сертификатите фигурира и в проекта на обновената версия на Директивата за енергийните характеристики на сградите като важен инструмент за доказване на измерената степен на енергийна ефективност на дадена сграда, както и за нейната пазарна стойност. 

В тази връзка, предстоящият трети уебинар "Възможности за финансиране на енергийно-ефективни обновявания на сгради в Европа" в рамките на проекта crossCert ще се проведе на 27 февруари и ще разгледа възможностите за инкорпориране на сертификатите за енергийни характеристики в схемите за финансиране на енергийно ефективно обновяване на сградите в Европа. 

Лектори:
- Руи Фрагозо, ръководител на отдел "Сгради и ефективност на ресурсите" в Националната енергийна агенция на Португалия
- Яна Ланге, Френско-германска служба за енергиен преход
- Никол Хартл, Австрийска енергийна агенция

Регистрирайте се тук!

Четвъртото онлайн събитие "Проектиране на перфектните сертификати за енергийни характеристики" е насрочено за 20 март 2024 г. В рамките на уебинара ще се направи преглед на проекта crossCert и най-новите изследвания, които се провеждат за създаване на сертификати от следващо поколение за максимална полза за потребителя.

Участието в събитието е безплатно, като изисква предварителна регистрация на този линк.