News

31.03.2022, ИЕЦ - София,

Дни на нулевоенергийните сгради на Архитектурно-строителна седмица

Архитектурно-строителна седмица продължава да се развива и надгражда предишните издания, като през 2020 г. се утвърди като най-мащабното бизнес и професионално изложение в строителния сектор.

От 30 март до 2 април 2022 г. изложението ще събере на едно място строителни предприемачи и изпълнители, архитекти и проектанти, търговци и дистрибутори на материали и техника, инвеститори, строителни експерти.

Архитектурно-строителна седмица предоставя възможности за осъществяване на бизнес контакти, делови преговори и дискусии за новостите при продуктите, машините и технологиите в архитектурно-строителния сектор.
 

Акцентите през 2022 г.:

  • Изложението ще се разположи на закрити площи от 8000 кв.м.
     
  • За първи път на открити площи от над 6000 кв.м., Асоциация на търговците на едрогабаритна техника (АТЕСТ) ще представи строителна механизация;
     
  • Отново за първи път, заедно с Архитектурно-строителна седмица, на площ от 3000 кв.м. ще се проведе и специализирано изложение за мебели, интериор и обзавеждане ЕКСПОМЕБЕЛ;
     
  • Допълнителен акцент тази година е и инвестирането, кредитирането и застраховането в сектора на строителството.

На изложението гражданите ще имат възможност безплатно и отблизо да се запознаят и с най-новите тенденции в света на устойчивото строителство и зелената енергия на споделения щанд на ЕнЕфект и Българската Асоциация за изолации в строителството (БАИС). Това се осъществява в рамките на т.нар. Дни на нулевоенергийните сгради – част от серията местни инициативи, по които ЕнЕфект продължава своята работа.

Първите Дни на нулевоенергийните сгради се проведоха септември 2021 г. в градовете Пазарджик и Смолян, а до края на 2022 г. подобни събития ще се се състоят в Бургас и Габрово. 

Повече за Архитектурно- строителната седмица можете да откриете тук: https://buildingweek.bg/index.php/bg/, както и на страницата на събитието във Фейсбук: https://fb.me/e/1HnbBlnaW

На 1 април 2022 г. съвместно с БАИС организираме учебен курс за проектанти и строителни специалисти на тема "Предизвикателства в проектирането и строителството". 

За регистрация в обучението кликнете тук: https://forms.gle/wmv5L17w9s1FunSdA, а програмата можете да видите тук.
 

За допълнителна информация следете социалните страници на ЦЕЕ ЕнЕфект  и ЕкоЕнергия