News

GABROVO INNOVATION CAMP 2018 С ФОКУС "СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ"

15.08.2018,
image/jpegМожем ли да решим ефективно, ефикасно и устойчиво значим обществен проблем чрез СОЦИАЛНА ИНОВАЦИЯ? На този въпрос ще търси отговор Gabrovo Innovation Camp 2018, който ще се проведе от 4 до 6 октомври в Габрово. За място на неговото провеждане, организаторите Областен информационен център – Габрово и Община Габрово, избраха Смешната къща или Дома на хумора и сатирата, за да погъделичкат, разсмеят, вдъхновят и провокират участниците към нестандартност, креативност и дори дързост в предложенията.

Предвижда се в инициативата да се включат над 80 участници, които ще обмислят и предлагат решения на 6 отделни предизвикателства, обособени в работни групи и водени от вдъхновяващи ментори от страната и чужбина с опит да фокусират груповата комуникация в търсенето на нови подходи и решения.

Регистрацията на участниците вече започна и ще продължи до 20 септември 2018 г. След нейното приключване организаторите в партньорство с менторите ще изберат най-вдъхновените участници за всяко едно от следните предизвикателства: Бизнес и социално предприемачество, Сребърна икономика, Младите хора в социалните иновации, Зелени иновации, Образование на бъдещето, Технологиите в социалните иновации. Предвидено е и 7-мо Тайно предизвикателство, участниците в което вече са избрани. Кои са те и какво се очаква от тях, ще научите по-късно.

А сега е време да разгледате обновената методология за провеждане на Иновативни лагери на Комитета на регионите, а след това да мотивирате своето желание за участие в третото издание на Gabrovo Innovation Camp 2018 тук: https://gabrovoinnovationcamp.eu/ .