Новини

12.09.2022,

Учебно посещение в Австрия

Посещението в Австрия премина в чудесната компания на експерти от общо 7 държави в рамките на проекта The Excite project: the European Energy Award in Central and Eastern Europe! С нас бяха и представители на пилотни общини от Румъния, Словения, Украйна и Северна Македония, а от България – Столична, Добрич и Габрово.

През двата дни успяхме да говорим по-задълбочено за прилагането на Европейската енергийна награда (#eea), както и за действията, свързани с климата, на местно равнище, като към нас се присъедини и Климатичният екип на Виена (Wiener Klimateam). 
Посетихме проекти за краудфъндинг за фотоволтаици на Wien Energie, запознахме се с опита в областта на устойчивата енергия на общините Тулн и Баден, наслаждавайки се на приятната обстановка, а някои от нас направиха това на колела. 

Проектите за устойчива енергия остават на преден план, като на 26 и 27 септември заедно с Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality и ЕкоЕнергия организираме следващото издание на форум "Инвестиции в устойчива енергия", което ще анонсираме съвсем скоро!