Новини

19.04.2023,

Предстои ново обучение за Сертифицирани строителни специалисти за пасивни сгради

Ново обучение за Сертифицирани строителни специалисти за пасивни сгради със спецалност „Сградна обвивка“! Курсът се провежда по официалната програма на Институт Пасивна къща – Германия и продължителността му е два дни на 9 и 10 юни 2023 г. Пасивните къщи са доказали се във времето като успешни, както при ново строителство, така и при обновявания. От 2021 г. всички нови сгради трябва да отговарят на изискванията за почти нулевоенергийните сгради (NZEB) в съответствие с Директивата за сградите (EPBD) на ЕС.

В рамките на курса „Сертифициран строителен специалист” чрез интердисциплинарен подход и в разумен срок се предава доказана експертиза на опитните строителни специалисти и проектанти.

Организатор е Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект. Лектори: арх. Ралица Йорданова, инж. Александър Станков, сертифициран проектант на пасивни сгради, Дмитрий Юдин, собственик и изпълнителен директор на Passive House Shop.При желание, завършилите курса могат да се явят на изпит "Сертифициран строителен специалист за пасивни сгради" за придобиване на международно признатия сертификат (Certified Passive House Tradesperson) и да се включват в официалния списък на „Сертифицираните строителни специалисти за пасивни сгради”, който дава достъп на всички участници в строителния процес до информация за квалифицирани строителни специалисти и фирми по всяко време.

Програма и допълнителна информация за записването ще откриете тук.