Новини

Три събития в едно: през септември NET-COM България е близо до общините

14.09.2012,
В един изключително натоварен месец , Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия, подкрепена от проект NET-COM, ще се включи в организацията на три събития в различни градове на България, заедно с някои от най-активните членове на Клуба на Споразумението на кметовете.

Първото от тези събития ще се проведе в София на 18 септември с участието на три от най-ангажираните общини в областта на устойчивото енергийно развитие - столицата на страната, Бургас и Габрово. Макар и в ограничен кръг, семинарът се очаква да доведе до значителни резултати и възможности за споделяне на знания: Бургас вече работи по своя План за действия за устойчива енергия, София е във финалния етап на подготовка, а Габрово, като един от най-старите и най-активните членове на ЕкоЕнергия, ще допринесе с опита си от почти две десетилетия на успешни проекти за енергийна ефективност. Сходна среща е насрочена за 20 септември и за представители на община Варна.

Втората среща ще се проведе в град Добрич - също община с одобрен План за действия за устойчива енергия, дългогодишен и успешен член на ЕкоЕнергия. Насочена към общини от северна България и черноморския регион, срещата по време на ежегодния Местен енергиен форум на 21 септември (част от Европейската седмица на мобилността) ще събере някои от основните действащи лица в областта на енергийната ефективност и ВЕИ, като в същото време спести на ценно време и ресурси за местните власти в региона.

В края, но не на последно място, ЕкоЕнергия ще участва в организацията на конференцията на българските енергийни агенции (27 септември), която ще се проведе по време на Дните на зелената енергия на Международния панаир в Пловдив. Утвърдено място за среща на бизнеса и местните власти, това събитие е особено важно и за общините от Южна България, тъй като осигурява изключителни възможности за създаване на контакти и работа в мрежи – а именно това е и основния фокус на проекта NET-COM.