Новини

12.02.2021,

Онлайн семинар на ЕнЕфект, 26.02.2021 г.

Обновяване на публични сгради до енергиен клас А според изискванията на плана за възстановяване и устойчивост: какво трябва да знаем?

Онлайн семинарът се организира от ЕнЕфект и с подкрепата на проект OurBuildings, по програма EUKI  на Федералното министерство на околната среда на Федерална република Германия. Уебинарът ще представи основни аспекти, свързани с обновяването на публични сгради, предвидени в Плана за устойчивост и възстановяване, и възможности за ефективна подкрепа за местните власти. Темите на фокус са планиране, енергиен мениджмънт, сертифициране, механизми за финансиране и обзор на новаторски инструменти в подкрепа на проектите за обновяване на сградния сектор. 

Участие във виртуалната кръгла маса ще вземат представители на местните власти, финансиращи институции, ЕСКО фирми и енергийни агенции, които ще бъдат запознати с резултатите от предишни издания на Форумите за инвестиции в устойчива енергия в България, като ще бъде направена връзка с наличните планове за обновяване на публични сгради и проекти за постигане на енергиен клас А, разработени от ЕнЕфект, като част от проекта OurBuildings. По време на дискусиите ще бъдат представени и резултатите от проект SMARTER - За повече "зелени" жилищни сгради. Целта на събитието е да се обсъдят възможностите за ускоряване на инвестициите при обновяване на сгради и за стимулиране на пазарно финансиране с помощта на текущи и бъдещи програми за подпомагане. 

Дата: 26.02.2021 г. от 9:30 ч.
Mясто: https://us02web.zoom.us/j/87906059298 (Zoom Webinar)

Молим, ви, да се регистрирате на адрес: 
https://forms.gle/otwEyr3NwtecDvEj9 

Така ще можем да ви изпратим кратко напомняне ден преди събитието.

Вижте програмата на събитието.