Новини

13.07.2021,

ДНИ НА ПОЧТИ НУЛЕВОЕНЕРГИЙНАТА СГРАДА

От 2 до 4 септември 2021 г. в градовете Пазарджик и Пловдив ще се проведат специализиранo изложение и конференция, посветени на предизвикателствата пред проектирането и строителството на почти нулевоенергийни сгради (ПНЕС) в България. Домакин на събитието е Професионалната гимназия по строителство и архитектура – Пазарджик, където ще се проведат повечето от планираните инициативи, а организатори са Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект и Камарата на строителите в България, подпомогнати от проект nZEB Roadshow на програма Хоризонт 2020 и Черноморския изследователски енергиен център (ЧИЕЦ).

Събитието ще предложи поглед върху успешните практики и технологичните иновации за проектиране и строителството на почти нулевоенергийни сгради от Европа и България, както и върху съвременните тенденции професионалното образование и обучение в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници. 

В програмата са включени: 

 • Специализирано изложение на строителни материали и компоненти, подходящи за почти нулево-енергийни сгради
   
 • Професионални обучения за проектанти и строителни специалисти по сертифицирани международни програми
   
 • Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, изделия и технологии 
   
 • Различни тематични сесии с участието на авторитетни български лектори
   
 • Посещение на сертифицирана пасивна сграда в село Марково, община Пловдив.

  Един от акцентите на събитието е специализирана кръгла маса по въпросите на професионалното образование и обучение в областта на енергийната ефективност, за участие в която са поканени представители на МОН, НАПОО, професионални гимназии, браншови организации, строителни фирми и доставчици на материали и оборудване. 

  Посещението на изложението е безплатно и не изисква предварителна регистрация. Участието в специализираните обучения за проектанти и строителни специалисти също е безплатно, но местата са ограничени, а формата за регистрация е достъпна на адрес: https://forms.gle/LodgMtfpnJp4AvWr7 

  За регистрация за кръглата маса, посветена на тенденциите в професионалното образование и обучение, попълнете следната форма: https://forms.gle/3Wa2hU4fAkwWzfds6 

  За изложители:

  Фирмите, които желаят да представят своите продукти и услуги по време на изложението, могат да се запознаят с условията за участие тук: (линк). Участието не е свързано с допълнителни разходи освен минимален наем за оборудване (тента и маси), като при желание изложителите могат да използват свои собствени щандове и оборудване. В координация с организаторите, всички изложители могат да се включат в продуктовите представяния, част от специализираното обучение за проектанти, като допълнително имат възможност и да организират свои собствени сесии и демонстрации в рамките на събитието. 

За контакти: Център за енергийна ефективност ЕнЕфект, email: eneffect@eneffect.bg; vasmanolov@icloud.com, тел.: 02 963 17 14.