Новини

23.02.2022,

Партньорска среща по проект EXCITE

На 9 и 10 март партньорите по проекта EXCITE се събират в град Веление, Словения. Инициативата е координирана от ЦЕЕ ЕнЕфект, като целта е да пренесе най-добрите практики в областта на енергийния мениджмънт, прилагайки доказаната във времето методология на Европейската енергийна награда (eea) в страните от Централна и Източна Европа. 

Целта на срещата е да се обсъдят следващите стъпки за изграждането на национална ееа методология, адаптирани бизнес модели за местни действия в областта на климата и широки кампании за гражданско участие. 
 
Сред предвидените дейности по проекта е и разработването на специална онлайн платформа за изграждане на капацитет, която да предлага възможности за смесено обучение, квалификация и сертифициране на общински енергийни мениджъри. Също така, за пилотните общини ще бъде организирано учебно пътуване в Австрия, както и участие в  международни партньорски срещи и обучения. 
 
Още за проекта можете да откриете на неговия уебсайт: http://www.excite-project.eu/, както и да го последвате в Twritter.
 

fb0baea385d11221d9d500ddfe1d8c8b.jpg