Новини

07.07.2022, Габрово, България,

Дискусионна среща „Кметовете говорят“

Община Габрово, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Центърът за енергийна ефективност ЕнЕфект организират дискусионен форум под надслова „Кметовете говорят“, с централна тема „Финансиране и изпълнение на проекти за енергийна ефективност и ВЕИ“. Събитието ще се проведе на 7–8 юли 2022 г. в Община Габрово и се осъществява съвместно с Академия „Лидерите“ и с медийното партньорство на 3e-news.


Общините имат ключово значение за реализирането на политиките за устойчива енергия и климат на местно равнище. За да изпълняват тези политики успешно и последователно те имат нужда от подкрепата не само на своите граждани, но и на съответните институции и професионални асоциации и експерти. Поради това в рамките на форума, в отделни панелни дискусионни сесии ще бъдат обсъдени теми, свързани със стратегическото планиране и ролята на енергийния мениджмънт на местно равнище, митът за финансовата децентрализация, отговорите на енергийната криза, изискванията на гражданите към сградното обновяване. От подиума на събитието представителите на местната власт ще имат възможност да споделят предизвикателствата, с които се сблъскват в усилията си да осигурят приложение на политиките за по-добро управление на енергията и наличните местни ресурси. 

По време на събитието в Габрово ще се проведат и демонстрации на строителни практики, интерактивен уъркшоп между граждани и кметове, обучения за строителни професионалисти и граждани и специализирано продуктово изложение.

Програмата на събитието можете да видите по-долу.

 

Регистрация за участие: https://forms.gle/zxmsypYo9LH1YHVc7