Новини

20.12.2022,

Мисия Енергиен преход: Сградите, в които (не)искаш да живееш

Срещаме ви с д-р Драгомир Цанев, изпълнителен директор на “ЕнЕфект”, с когото си говорим за обновяването и енергийната ефективност, които могат да ни помогнат да живеем по-добре.

От Марин Маринов, 20 декември 2022 г.

В рубриката “Мисия Енергиен преход” си говорим за енергийната ефективност и свързания с нея процес на висококачествено обновяване. Наш събеседник е д-р Драгомир Цанев, изпълнителен директор на центъра за енергийна ефективност “ЕнЕфект”.

“ЕнЕфект” от години работи системно по темата за енергийната ефективност с различни проекти, които помагат на енергийния преход в България, включително и с практически инициативи в подкрепа на бизнеса, домакинствата, общините и другите заинтересовани страни. Сред проектите на центъра са кръгли маси за финансиране на енергийната ефективност, обучения за всички участници в процеса на сградно обновяване - от проектанти до строителни работници, както и консултиране на политики. “ЕнЕфект” са създатели и на безплатна онлайн система за общински енергиен мениджмънт, чрез която местните власти могат да планират и да проследяват ефекта на мерките за енергийна ефективност. 

Цялото интревю четете тук